مرحبآ !

من خلال التسجيل في صفحات نسوة يمكنك ذلك من المشاركه وتبادل الآفكار الأيحابيه مع زميلاتك

آشتركي معنا الآن !

شات ***جمهورية مصر العربية***

الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.
إنضم
30 أكتوبر 2008
المشاركات
1,761
هما البنات ناموا تانى والا ايه

انا وانت ولا حد تالتنا
 

تحيا مصر

New member
إنضم
28 أبريل 2008
المشاركات
580
الف سلامه على ماما يا بلو و سلامه عمر ربنا يشفيه و يحفظهولك



اعتقد يا شيرى الهرم ده نظام غذاء صحى بس للاطفال و المراهقين
يعنى لو بتعملى رجيم قاهعده الهرم لازم تستغنى عنها او تقللى منها على قدر الامكان
و القمه كمان لانها دهون و حلويات



الحمد لله ربنا يكمل شفاه ويشفى الجميع


ممكن اعرف ازاى بيتعمل اصل بفكر اجربه
و طرق طبخه لو سمحتى يا شيف نيفووووو


ايوه يا سماسيمو خرجنا و لعبنا و اتمرجحت و طرت فى الجوووو و اكلت شكولاته
و فرقعت لبان بس كان نفسى العب بالكوره :clap:
لوووووى
وبقيت شيف يسلام :clap::clap:
بصى بقى اول حاجه انا بفضل الحجم الكبير يعنى الواحده كيلو او اكتر شويه بيبقى تنضفيها سهل عن الصغير
طريقه التنظيف

امسكى بجسم السبيط جيداااا

شدى الراس بشده و بحرص و لفيها بطريقه حلزونيه اذا لزم الامر لتسهيل خروجها


حاولى الاتقطعى كيس الحبر الداخلى

اما ان قطع فسارعى بغسله بالماء


ادخلى يدك الى داخل الجسم و حاولى تنظيفه و شدى الى الخارج






هذا النوع له ساسه عظميه تشبه قطعه البلاستيك الطويله يجب الوصول اليها و التخلص منها
التاكد من التخلص من كل الزوائد و عدم وجود اى بقايااا تحت الماء


الغشاء الخارجى نحتاج ان نزيله



وينظف جيدا ويوضع فى ماء بخل

ده الجسم دى مش الصور بتاعتى
الراس بقى
بتشلى البق والعين واى قطع عظم فيها وتشيلى الجلد من عليهم

انا بقى الجسم بقطعه واتبله عادى زى اى سمك واحطه فى دقيق واقليه فى الزيت
والراس بتاعته بعملها طاجن

بقطعها قطع تقريبا متساويه واتبله برضه زى اى سمك واجيب بصله مقطعه واشوحها فى زيت لحد ماتصفر وبعدين احط عليها السبيط واقلب هو بينزل ميه كتير بسيبه يستوى فيها شويه حاجه بسيطه
وبعدين اضيف عليه طماطم مقطعه وعصير طماطم وممكن كمان احط معلقه صلصه وازود توابل عادى واسيبه يستوى واول مايقرب يستوى اكون مجهزة بقدونس وكرفس مقطع واحطه عليه وبعدين اقلبه فى بايركس وادخله الفرن يكمل سوا واحمر وشه



يارب تكونى فهمتينى اصلى م بعرف اعبر على رأى سهلوله
 

بنت اسكندرية

عضوة مخالفة لقوانين المنتدى
إنضم
14 يناير 2008
المشاركات
1,830
انتو فين ينساويييييييييييين

كل ده نوووووووووووووم

يالهوووووووووووي

ده انا كآني قايمة من موت مش نومة

اصل امبارح اعراض الرشح والتهاب الزور بدأ قلت الحق نفسي واخدت معلقتين دوا كحة سطلوني :flex:

قايمة ومش فايقة

اروح اشوف البلاوي اللى ورايا اصل السبع مشرف انهاردة
 

تحيا مصر

New member
إنضم
28 أبريل 2008
المشاركات
580
ميرو حبيبتي ما تقوليش كده ربنا يخليكي ليها وتشوفيها اجمل عروسه في الدنيا

تحيا مصر طيب ايدك باه على طبق علشان انا باحبه اوي بس باحب الكلماري اكتر

معاميقو ياللعار شويه شويه تقولي لي اتزحلقت في الزحاليق خخخخخخ

ربنا يسعدك ويحلي ايامك

شيرويتا دخلت الموضوع بتاع مصر حاجه تحرق الدم بس لسه ما رديتش عليهم اما افوق لهم بس هههه

كلبوزتي مساء الورد يا كلبوزتي
عنيه ياسمسومه
انا عمرى ماعملت الكلمارى خالص
بعمله إما طاجن او مقلى
 

om-noran

New member
إنضم
10 مارس 2008
المشاركات
1,512
صباح الخير

ايه اللمة الحلوة دي ماشاء الله

هاروح اقرا اللي فات...


الست اللي قلتلكو عليها اتصلت بيا امبارح وقالتلي انها حامل وتعبانة ومش قادرة تعمل حاجة قي الشقة وبتقول لجوزها انها تعبانة قالها وكان حد قالك خلفي تاني؟؟؟خخخخخخخخخخخخخ
 

بنت اسكندرية

عضوة مخالفة لقوانين المنتدى
إنضم
14 يناير 2008
المشاركات
1,830
نيفووووووووووووووو

الطاجن بتاع السبيط مش بعمله كدة خالص

انا بقطع الراس وبآخد الزيادات من الجسم واسلقهم شوية عشان ينزل الزفرة بتاعته وكمان يستوي شوية

وبعدين بحضر البصلة وتتشوح وعليها طماطم مقطعة وكرفس وجزر وفصين توم والتوابل طبعا ( كمون وكسبرة ناشفين وبهارات مشكلة وعودين قرفة وورق لورا وفلفل اسمر ) واخليها تغلي غلوة

وبعدين احط السبيط المسلوق وعليهم الكسبرة الخضرا ولحد مايغلوا شوية

وعلى الطاجن او صنية وفي الفرن ومعاهم ربنا
 

بنت اسكندرية

عضوة مخالفة لقوانين المنتدى
إنضم
14 يناير 2008
المشاركات
1,830
الف سلامه يابنوته عليكى اشربى سوايل دافيه كتير قبل مايزيد
الله يسلمك يانيفو
هقوم اعمل زنجبيل ,,,صراحة هو المشروب الوحيد اللى بيقضي على البرد والتهاب الزور



صباح الخير

ايه اللمة الحلوة دي ماشاء الله

هاروح اقرا اللي فات...


الست اللي قلتلكو عليها اتصلت بيا امبارح وقالتلي انها حامل وتعبانة ومش قادرة تعمل حاجة قي الشقة وبتقول لجوزها انها تعبانة قالها وكان حد قالك خلفي تاني؟؟؟خخخخخخخخخخخخخ

تستاهل ههههههههههههههه
 

تحيا مصر

New member
إنضم
28 أبريل 2008
المشاركات
580
بنوته انا مش بحطله جزر والكرفس بحطه فى الأخر هو والبقدونس عشان لونهم ميغيرش
عشان مش عندى الكرفس العيدان عندى الورق بس اللى شبه البقدونس
وكمان انا بحطه فى مايه وخل ومش بيبقى زفر خالص
وانا كمان بعمل زيك باخد الزيادات من الجسم بحطه مع الطاجن

انا هسجل طريقتك عندى وابقى اجربها ان شاء الله بس لما نبقى لوحدنا انا وجوزى
مش هجرب فى الناس
 

بنت اسكندرية

عضوة مخالفة لقوانين المنتدى
إنضم
14 يناير 2008
المشاركات
1,830
>>> دلوقتى
الواحد يقدر ياكل البرجر وهو مطمئن

المكونات:
مقدار من اللحم المفروم
بيضة واحدة
بقسماط
توابل (اللى تحبيه)



الطريقة:
ضعى اللحم المفروم على منضدة العمل




اضغطى على اللحم و افرديه على المنضدةللقضاء على أى فراغات بداخله




ضعى البيضة فوق اللحم مع التوابل و الفلفل الأحمر




اخلطى المكونات كلها مع بعض




استمرى فى العجن حتى تصبح متماسكة




اضغطى العجينة و افرديها مرة أخرى




رشى عليها مقدار مناسب من البقسماط و تابعى العجن حتى تحسى أنها متماسكة




اصنعى كرة عريضة من العجينة الناتجة




قسميها بالسكين إلى 4 أجزاء




ثم 8 أجزاء




و اصنعى كرة من كل جزء



,
,
كح كح خخخخ بعدين يا ست الكل
استخدمى الورق الشفاف و ضعى عليه الكرات و افرديها قليلا لتحصلى على أقراص



ثم غطيها بقطعة أخرى



و احفظيه و هو مغطى بالورق فى كيس بلاستيك محكم الغلق






للتقديم:
بعد طهو البرجر
يمكنك عمل سندويتش من الكيزر مع شريحة شيدر



مع شرائح الخيار المخلل و البصل



و أخيرا الكاتشب




منقول
 

تحيا مصر

New member
إنضم
28 أبريل 2008
المشاركات
580
صباح الخير يام نونو

فعلا والله تستاهل
بس حرام
ربنا معاها وخليها تفرشله الملايه وتقوله مش انت اللى كنت عايز
 

بنت اسكندرية

عضوة مخالفة لقوانين المنتدى
إنضم
14 يناير 2008
المشاركات
1,830
المقادير ( حسب كل أسرة)
بصل - فلفل أخضر - باذنجان أسود

الخلطة
طبعا لكلا منا طريقتها المعتمدة
وطريقتى هى:
أفرم البصل ناعما ومباشرة بدون طهى أضيف عصير الطماطم ثم الزيت والملح والبهارات واتركها تتسبك جيدا.. ثم أضيف الرز المغسول والبقدونس والك***ة والشبت واضبط الطعم جيدا.




الطريقة
نزيل أعناق الفلفل ونقور الباذنجان عادى جدا
وبالنسبة للبصل ننزع الجذر بحرص

صورة أقرب

ويسلق فى ماء يغلى لمدة 10 دقائق

بعد ذلك يوضع البصل تحت الماء البارد وبحرص شديد جدا نفصل حلقات البصل عن بعضها..
( اذا انقطعت احدى الحلقات لا تقلقى ممكن نلفها عادى)

ثم نحشى البصل

......................
بعد كدة نحشى الباذنجان والفلفل ونرصهم ونضيف الشوربة

وبالمثل فى البصل

.........................
وبعد اقل من نصف ساعة بيكون المحشى تمام التمام
نصفى الماء الزائد من الباذنجان والفلفل
ونقدم أحلى محشى


وبالهنا والشفا
منقول
 

بنت اسكندرية

عضوة مخالفة لقوانين المنتدى
إنضم
14 يناير 2008
المشاركات
1,830
كان حد بيسأل عن طريقة حشو البصل

فرصة اني لاقيته

بس طعمة جميل ,,,,اصل انا بحب البصل ههههههههههههه
 

om-noran

New member
إنضم
10 مارس 2008
المشاركات
1,512
محشي على الصبح...

ياصباح الرجيم

وايه يا نيفو البتاع ده...ياخرابي...انا من طريقة تنضيفة عمري ماافكر اجيبه...مش عارفة ليه بيفكرني بالممبار...عمري مافكر اكل الحاجات دي...بالف هنا عليكو...هههههههه

شيري

انا رحت شفت موضوعك هناك..بس مش عرفت اشاركعلشان انا مسجلة هناكبقالي مده بس ناسية كلمة السر...خخخخخخ
بقولك..هو يعني ايه للرفع اللي بيكتبوها دي؟؟

ميرو

ربنا يرجعك لبنتك بالسلامة يارب..وماتقوليش كده تاني لو سمحتي...ان شاء الله هاتبقي كويسة...انا عن نفسي والله بدعيلك..واكيد البنات كلهم بيدعولك كمان ربنا يشفيكي ويعافيكي ويقومك بالسلامة

بنوتة

الف سلامة عليكي من البرد والحر كمان..معلش..اليومين دول الكل واخد الدور
كلبوزة

رحتي فين؟؟؟؟

شيمو

صباح الفل...جهزتي حاجتك خلاص؟؟؟؟
ربنا يتقبل منك ان شاء الله

أم هاجر..

الحمد لله...فرحتيني ان الولد قام بالسلامة...الحمد لله...ربنا يبعد عنا وعن اولادنا والمسلمين الشر يارب
ماقلتيليش...عملتي الشاورما ولا لأ؟؟

سما سحاب
ان شاء الله يامن يتبسط في الحضانة...هاتغير من نفيسته جدا ان شاء الله
 
الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.
أعلى