مرحبآ !

من خلال التسجيل في صفحات نسوة يمكنك ذلك من المشاركه وتبادل الآفكار الأيحابيه مع زميلاتك

آشتركي معنا الآن !

شات ***جمهورية مصر العربية***

الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.

بنت اسكندرية

عضوة مخالفة لقوانين المنتدى
إنضم
14 يناير 2008
المشاركات
1,830
هلا وردتي حبيبتي

عاملة ايه؟؟

واخبارك ايه؟؟

ربنا معاكي ولو ان ربنا قاسملك نصيبك

المهم

خبرينا عنك وعن احوالك

شيفاه لمبتك منورة

سهلولة

انت كمان منورة النور الاخضر
ههههههههههههه عندك اجتماع

اما عن الضيوف والزوار

المنتدى كله هيجي يتفرج بعد مافضحتنا بقيت بجلاجل وشخاليل وخصوصا انااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
 
إنضم
11 مارس 2008
المشاركات
526
السلام عليكم

مافيش حد ؟؟؟؟ قفلتوا بدري ليه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟

وردتي
متعرفيش الخير فين ,,,,,, أنا عارفة إيه اللي وقعك في المصريين خخخخخخخخخخخ
ربنا يسمعنا عنك كل خير
ومش معانا نمرة ميرو للاسف
بس مش نسينها من دعانا

)

الحمدلله على كل حال

وبكل خطوة بكون مصلية استخارة ولله الحمد

رغم التقفيلة الجامدة دي بس حاسة برده في امل ومطمنة ولله الحمد وربنا يهونها علينا يارررب



وميرو مرضها ايه؟؟؟؟؟ ربنا يشفيها يااااااااااااااارب

بس انتي بتقولي وقعة ليه خخخخخ فكرتيني بماما وخالتو


اممممممم مبحبش التصنيف ده مصري وسوري ويمني لان بالاخير الناس باخلاقها مش بجنسياتها


وكلنا مسلمين ولله الحمد
 
إنضم
11 مارس 2008
المشاركات
526
هلا وردتي حبيبتي

عاملة ايه؟؟

واخبارك ايه؟؟

ربنا معاكي ولو ان ربنا قاسملك نصيبك

المهم

خبرينا عنك وعن احوالك

شيفاه لمبتك منورة

سهلولة

انت كمان منورة النور الاخضر
ههههههههههههه عندك اجتماع

اما عن الضيوف والزوار

المنتدى كله هيجي يتفرج بعد مافضحتنا بقيت بجلاجل وشخاليل وخصوصا انااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
اااااااه


انا واخدة راحتى اليوم الحمدلله


ومنورة اهه


وجديدي ممل ومتعب ع الاخر لولا انى حاسة ان ربنا هو اللي مجمدقلبي ومطمني


مفيش واحددددددددد من الاسرة الحاكمة موافق تخيلي!!!!!!!

واللي عنده ميول بيبقي مرعوب من :santa_1: خخخخخخخ ومش بيقول راية


سترك يااااااارب

اهه بنعافر ونشوف حنوصل لفين




بس اية حكاية الضيوف وسيرتنا اللي بقت بجلاجل مدري بجواجل خخخخخ جمع جوجل مدري قوقل على خولة الخليج خخخخخخخخ
 
إنضم
11 مارس 2008
المشاركات
526
يا خراشي انا والضيف لوحدينااا




بقي كده



بعد طول غياب الاقيك يا ضيف برده في وشي خخخخخخخخخخ


سلام بقي
 

بنت اسكندرية

عضوة مخالفة لقوانين المنتدى
إنضم
14 يناير 2008
المشاركات
1,830
يا خراشي انا والضيف لوحدينااا




بقي كده



بعد طول غياب الاقيك يا ضيف برده في وشي خخخخخخخخخخ


سلام بقي
ههههههههههههههههههههههههههههه

هو اصلا مش عاوز يفارقنا ابدا

غبتي على قد ماغبيتي وبرضو هو لازق هههههههههههههه

طيب طالما واخدة راحتك ماتفتحي المازنجر
 
إنضم
11 مارس 2008
المشاركات
526
ههههههههههههههههههههههههههههه

هو اصلا مش عاوز يفارقنا ابدا

غبتي على قد ماغبيتي وبرضو هو لازق هههههههههههههه

طيب طالما واخدة راحتك ماتفتحي المازنجر
خخخخخخخخخخخ
ع قولك بيحبنا باين




ااه واخدة راحتي بس الماسنجر زفت نيلة مش بيفتح خالص


غير ساعاااااااااااااااااااات


والنت عندي تعبان موت


مش بقلك الامور متنكة كلها مع بعضهاااااااا



المهم انتي اخبارك اية


شيري وحشتني اوي وكلبوزة وهجورة


وكل الشلة الفايقة الرايقة دي



محدش ولدت يا جماعة


اخبار حبيبة اية والاطلال


والله منا عارفة حاسة دماغي بقت بتفوت يامة وناسية كتير خخخخخخخ:schmoll:
 
التعديل الأخير:
إنضم
11 مارس 2008
المشاركات
526
بنلعب انا وانتي استغماية








وحدة تروح ووحدة تيجي


بقلمك اية انا خلاص عنيا وجعتني


نازلة اشوف الجماعة وبعد كده اروح انام




تصبح على خير يا رووووش
 

بنت اسكندرية

عضوة مخالفة لقوانين المنتدى
إنضم
14 يناير 2008
المشاركات
1,830
وانت من اهله يا وردة

نامي نوم العوافي يا حبي

واحلام وردية سعيدة

حبيبة دخلت التاسع ماشاء الله

ومريم بنت كتاكيتو بتحبي ههههههههههههه

وانا زي مانا خخخخخخخخخخ

الجديد اني تخنت كام كيلو وناوية من 3 شهور اعمل ريجيم ولسه ماجاش اليوم الموعود
 

بنت اسكندرية

عضوة مخالفة لقوانين المنتدى
إنضم
14 يناير 2008
المشاركات
1,830
تتبيلات للمشاوي


تتبيلة رقم1


زبادي قليل الدسم أو منزوع / ملعقة صغيرة معجون طماطم / 2 فص ثوم / نص بصلة صغيرة / شوي زنجبيل / ملعقة صغيرة خل أو عصير نص ليمونة / كاري / هرد / فلفل أسود / ملح / هيل ناعم / قرفة ( دارسين ) / بابريكا / تخلط المقادير كلها بالخلاط ويتبل فيها قطع الدجاج 6 ساعات والمقادير على حسب كمية الدجاج ,,,ويشوى ويقدم ساخنا



تتبيلة رقم 2


يتبل فيها الدجاج ويترك في الثلاجة نصف يوم وبعدين تكون جاهزة للشوي

طماطة / بصلة صغيرة / بقدونس / لبن منزوع الدسم / جميع انواع البهارات اللي موجودة عندك وملح وفلفل أسود / وبصل / ثوم / فلفل حار / زيت الصويا / وليمونة مقطعه بقشرها


تتبيلة رقم 3

مقادير التتتبيله

ربع كوب زبادى

ربع كوب شطه حاره

خليط من توابل مطحونه(كمون كزبره فلفل اسود هيل وقرفه مسمار بابريكا)

ملعقتين صويا صوص

عصير ليمون

ملح

بصله مفرومه ناعم

5 فصوص ثوم مدقوقين

ملعقتين معجون طماطم

ملعقه من صلصه باربكيو

ملعقتين مايونيز

ملعقه زيت





طريقه التحضير

تدق قطع الدجاج بالمدقه لتليين الانسجه وتكسير العظام تخلط كل مقادير التتتبيله وتنقع بها قطع الدجاج لمده من ساعه الى يوم كامل ثم تنفض عنها التتبيله وتوضع على حله شوايه الغاز وتغطى وتترك لتحمر من الجنبين وتقدم مع صلصه الثوم


تتبيلة رقم4


شيش طاوق

ربع كوب من صلصه حاره

ملعقتين من صلصه طماطم

كمون وكزبره وبابريكا فلفل اسود وفلفل ابيض

خل وليمون وملح

زبادى

كركم

مسمار وقرفه وهيل مطحون

مايونيز

زيت

مسرده

باربكيو

بقدونس وثوم وفلفل اخضر مفرومين

تخلط كل مقادير التتبيله

قطع طماطم وبصل وفلفل اخضر

اسياخ خشب او معدن





طريقه التحضير

تنقع قطع الدجاج قى التتبيله السابقه وتنقع لمده يوم كامل ثم تشك فى الاسياخ بالتبادل مع الفلفل والبصل والطماطم وتشوى


تتبيلة رقم 5


1 م ك مستردة

1م ك كاتشاب

1م ك خل احمر ( ممكن خل ابيض بس الاحمر يعطي طعم احلي)

2 م ك صويا صوص

زيت زيتون (حسب الرغبة)

ملح - فلفل - بصل - ثوم - زعتر - ليمون

جوزة الطيب (اختياري


تتبيلة رقم 6


طريقة شيش طاوق

اخلطي

1/2ك زيت زيتون

2م ك صلصة

6فصوص ثوم مدقوق

ملح

فلفل اسود

زعتر بري مقدار 1م ك

1/4 ك خل ابيض

1/4 م ك فلفل احمر مطحون



تخلط المقادير مضبووووووط وينقع فيها الدجاج لمدة 3ساعات



بعدين يوضع في اسياخ بالتبادل مع فلفل اخضر وبصل


تتبيلة رقم 7



يفرم بصلتين مع 5 فصوص ثوم فرم نااااعم



يفرم حزمة كزبره مع ليمونه كبيره طبعا يقشر اليمون ويفرم فرم نااااعم



1 علبه لبن زبادي متوسطة الحجم مع 3 ملعقة مايونيز + 3 ملعقة من الخل + فنجان شاي زيت زيتون



وكمون وكزبره مطحونه + وفلفل اسود + ولومي مطحون + وببركه + وكركم + وقليل من البهارات الهنديه



ان وجد وكل البهارات مقدار 1 ملعقة وكلهم يخلطون في زبديه كبيره وبعدين يحط فيها اللحم او الدجاج اما المده



فللدجاج ساعتين اما اللحم فيفضل يوم كامل


تتبيلة رقم 8

خل+اي بهارات عندك+ملح+ليمون+صوص الصويا


تتبيلة رقم 9

سواء لحم او دجاج



مايونيز وزبادي وجميع البهارت وكاتشب وليمووون وملح + سفن اب او سبرايت رشيه عليها وخليها كذا ساعه







تتبيلة رقم 10

بصلة مفرومة ـ ثماني فصوص ثوم مفرومة ـ نصف قشرة ليمونة مفرومة ـ ربع كوب من عصير البرتقال ـ ملعقة فلفل أسود وعلبة روب- ملعقتا زيت زيتون وملعقتا ملح ـ ربع ملعقة زعفران مطحون







تتبيلة رقم 11





4 صدور دجاج بدون جلد و عظم - 2 ملعقة صغيرة ليمون مبشور- 3/1 ك عصير ليمون - 2 م ريحان مفروم أو جاف - 4/1 م ص مسترد ناعم - فلفل اسود - 4/1 م ص زعتر

الصلصة:

4/1 ك مايونيز خالي الدسم - 4/1 ك روب قليل الدسم- 1 م ص عصير ليمون- 1 م ص بشر ليمون- 2/1 م كاري



الطريقة:

تخلط المقادير الأولى جميعها حتى تتجانس ثم يضاف لها قطع الدجاج وتترك فيها لمدة 2-12 ساعة و يدخل الثلاجة كلما طالت المدة كلما كان الطعم الذ

يزال الدجاجا من الخليط و يوضع على المشواة لمدة 6-9 دقائق مع التقليب على الجهتين حتى ينضج

لاعداد الصلصة: تخلط كافة المقادير و تقدم مع الدجاج المشوي

تتبيلة رقم 11

علبة كبيرة لبن زبادي

3فصوص ثوم

ملعقة كبيرة زنجبيل مبشور

نصف ملعقة صغيرة فلفل حار

نصف ملعقة صغيرة (بابريكا) فلفل احمر حلو

ملعقة صغيرة كركم اصفر

عصير ليمونة

حلقات ليمون للتقديم



الطريقة:

1-يتبل الدجاج بالملح والفلفل جيدا ثم يوضع في طبق مسطح.

2-يخلط كل من اللبن الزبادي والثوم والكركم وعصير الليمون ويمزج الجميع جيدا ثم يصب الخليط على قطع الدجاج.

3-تتبل قطع الجاج جيدا بالصلصة وتغطى وتوضع في الثلاجة لمدة ساعتين.

3-ترفع قطع الدجاج من الثلاجة قبل طهيها بنصف ساعة ثم تشوى لمدة ثلث ساعةمع التقليب بين الحين والاخرثم تقدم مع شرائح الليمون.







تتبيلة رقم 12





شيش طاوق

المقادير:-

دجاجتين مسحبة بدون عظم او ما يعدل نفس الكميه من صدور الدجاج مقطعه

بحجم متساوي كقطع الكباب

نصف كوب كتشاب

نصف كوب صلصة الطماطم

كوب زيت زيتون

ثلاثة ارباع كوب من عصير الليمون الحامض او خل الليمون

ملعقة شاي من الملح

ملعقة شاي من البهار الابيض

زعفران ملعقة صغيرة

رشة خفيفة من الزنجبيل المطحون

خمس فصوص من الثوم مدقوقه مهروس





الطريقة :-

يخلط جميع المقادير وتنقع لمدة 24ساعه في الثلاجه

تدخل قطع الدجاج في الاسياخ الشي ثم تشوي على الفحم







تتبيلة رقم 13





المقادير:

دجاجتان تغسلان جيدا و تقطعان الى 8 قطع.

2 بصل مبشور

5 حبات ثوم مبشور

2 طماطم مبشور

فنجان كبير خل احمر

قليل من الملح, و الفلفل الاسود, و القرفة الناعمة,و بهار الدجاج.

ملعقة زيت زيتون

ملعقة كاتشاب حار

ملعقة صلصة فرنسية برتقالية.

ينقع الدجاج في هذه الخلطة لمدة ساعتان او ثلاثة







تتبيلة رقم 14





المقادير:

ـ 6 صدور دجاج منزوعة القشرة.

ـ 4 ملاعق بقدونس مفروم.

ـ نصف كوب من عصير الليمون.

ـ 3 فصوص ثوم مفرومة ناعما.

ـ ملعقة فلفل حلو.

ـ ملعقتان من بودرة الكاري الحارة.

ـ ربع ملعقة كمون.

ـ ملح وفلفل أسود.

ـ نصف بصلة حمراء

مفرومة ناعما.





طريقة التحضير:

1 ـ يوضع كل المقادير، باستثناء الدجاج، داخل حلة عميقة، ثم اخلطيها جيدا واحتفظي بها جانبا.

2 ـ يوضع ثقوب صغيرة وكثيرة في صدور الدجاج، ثم توضع في الحلة مع المقادير، وتترك تتشبع بنكهة الصلصة لمدة سـاعتين.







تتبيلة رقم 15 للحم





ملح و بهار مشكل مع فص ثوم مهروس و زيت زيتون و شوية خل و يقلب الجميع جيدا

و بالنسبة للدجاج...نفس الشي بس تزيد بالبهارات و ممكن وضع صبغة الزعفرن لعمل لون..و يزاد الثوم..و يوضع الهيل و الفلفل الاسود ايضا و قليل من الليمون و الملح و زيت الزيتون.. و يتبل الجميع جيدا







تتبيلة رقم 16





ملعقتين طعام صلصةطماطم +2م شطه كريستال+م2 خل ابيض+فلفل احمر ناعم+ حبه فلفل اخضر مقطع(اختياري)

بصل وثوم مقطع ناااعم وفلفل وكل البهارات اللي عندك هذي الخلطة الاساسية واهم شي انها تبات ليلة كاملة في الثلاجة







تتبيلة رقم 17





تتبل افخاذ او صدور الدجاج بالزبادى والملح والخل والليمون والبهارات والصويا صوص لمدة ساعه اواكثر في الثلاجه







المقادير

1- دجاج

- علبه ونصف زبادي

2- بصل متوسط الحجم

- باكت صلصه طماطم

- بهارات مثل .. ملح + فلفل اسود + قرفه مطحونه + كمون مطحون + كركم + زعفران

- 4 حبات ثوم مدقوق







تتبيلة رقم 18





المقادير:

2 دجاج مقطع ارباع

-عصير 2 ليمونات

4 ملاعق زيت

-كمون

-كزبرة

-فلفل اسود

-فليفلة مطحونة

-ملح

-ثوم



-يدق الثوم ويخلط مع الليمون والزيت والملح والتوابل ....تسكب التتبيلة على الدجاج ويترك بعد تغطيته بالثلاجة من الليل ...ثم يشوى الدجاج او اللحم على الفحم ثاني يوم







تتبيلة رقم 19





المقادير:

-مكعبات دجاج

-نص كوب لبن

3- ملاعق طعام زيت

-ليمون

-زنجبيل مبشور

-فلفل احمر

-ثوم مهروس

-كمون

-كركم

-ملح



الطريقة:

تخلط جميع المقادير ماعدا الدجاج مع بعضها البعض جيدا حتى تتكون صلصة متجانسة....تسكب الصلصة على الدجاج ويترك لمدة 2-3 بالثلاجة ....بعدين تغرس قطع الدجاج في اعواد الشواء وتشوى ....على الفحم







تتبيلة رقم 20





المقادير:

كيلو ونص دجاج مقطعة مكعبات بدون جلد ولاعظم

2 بصل

قطعة زنجبيل

قليل من زعفران ناعم

كركم

كزبرة ناشفة مطحونة

رشة فلفل احمر مطحون

كاري

ملح

علبة لبن

زيت

ثوم





الطريقة:

-نبشر بصلة مع فص ثوم وزنجبيل.....ويتبل به الدجاج ويترك جانبا 15 دقيقة

نخلط مع بعض الزعفران والكركم والفلفل والملح والكزبرة والزبادي...بعدين نصفي الدجاج من التتبيلة السابقة ...ونضيف لها الزبادي ويترك الدجاج بعد تغطيته بالثلاجة 3 -4 ساعات...

ثم يشوى على الفحم...







تتبيلة رقم 21





ليمونتان_ملعقتان مايونيز_اربع ملاعق روب__ثوم ناعم الكمية حسب الرغبة_بهارات الشوي

مع زيادة الفلفل الاسود_يتبل الدجاج بالخلطة ساعتين







تتبيلة رقم 22





تتبيلة الصويا الصوص وهي صالحة للتكة اي اللحم مقطع مكعبات لحم ضاني او لحم دجاج

"ربع كاس الصويا +ربع كاس خل + ربع كاس زيت نباتي ورشة فلفل ورشة ملح "لا تكثر الملح لان الصويا مالحة" نقع اللحم او لحم دجاج في هذه التتبيلة لمدة ساعتين ثم صفهم في الاسياخ واشوهم







تتبيلة رقم 23





هذه نفس التتبيلة السابقة لكن مضاف اليها كمية لابأس بها من الثوم المفروم والزنجبيل الطازج والمفروم هذه خاصة للدجاج كامل أو مقطع نصفين مع الجلد فتدهن التتبيلة على الدجاج من الداخل والخارج وبين اللحم والجلد تترك كذالك ساعتين ثم تشوى







تتبيلة رقم 24





بصل وبقدنوس مفرومين+ وفلفل اسود وملح وشوي عصير ليمون او خل+ شوي زيت

ينقع اللحم لمدة ليلة كاملة ثم يصفف في الاسياخ و يشو







تتبيلة رقم 25





ثوم وكزبرة مفرومين + كامون مطحون + بابريكا حلوة و شوي عصير الليمون أو خل+ شوي زيت​
 
إنضم
10 مارس 2008
المشاركات
311
بمناسبة التتبيلات اللى حطتيها يا بنوتة


أعشاب ونباتات كثيرة نأكلها ولا نعرف فائدتها


في مقولة خالدة لأبوقراط أبو الطب في العالم جاء فيها: ليكن غذاؤك دواءك. وعالجوا كل مريض بنبات أرضه فهي أجلب لشفائه.
ولعل هذه المقولة التي قيلت منذ مئات السنوات، خير دليل على ما وصل اليه العلم في العصر الحالي من نتائج تشير الى أهمية الاعشاب والنباتات الطبيعية في التداوي والحفاظ على الصحة العامة للانسان.
وهو ما أشار اليه ابن النفيس أيضا عندما قال: «إن الله لم يخلق النباتات عبثا، وإنما خلقت لحكمة، ولقد مر على الإنسان حين من الدهر ظل فيه هدفا سهلا للأمراض والأوبئة فاتجه تفكيره إلى ان يستغل ما وهبته الطبيعة من خضراوات متنوعة فعرف العلاج بالأعشاب».
الاعشاب ليست بالضرورة علاجا، ولكنها قد تكون وقاية من العديد من الامراض، كما أنها تمد الجسد بالكثير من المواد التي تحفظ له قوته. منها على سبيل المثال:
الحبهان: استعمله قدماء المصريين كمنظف للأسنان عبر مضغه. وكانت ملكة مصر الشهيرة كليوباترا تعشق رائحة الحبهان وتحرص قبل حضور مارك أنتونيو على حرق القرون المسحوقة منه بدلاً من البخور. كما استخدمه الرومانيون لمكافحة أوجاع المعدة بعد ولائمهم، بالاضافة إلى استخدامهم له في الاطعمة والعطور.
وحتى القرن الثالث عشر، كان الحبهان هو العلاج الطبي المقبول لمكافحة الأمراض الهضمية المختلفة في جبال الالب الشمالية.
وفي ثقافتنا العربية يحتل الحبهان مكانة كبيرة، حيث يسحق مع حبوب البن للحصول على ما يعرف باسم «البن الممزوج بالبهارات»، كما يستعمل في سلق اللحوم بأنواعها، حيث يعطي رائحة ومذاقاً رائعاً لمرقها.
وعموما يمكننا القول ان الحبهان، كما يقول المتخصصون، ذو فوائد رائعة، حيث انه يستخدم كطارد للغازات وفاتح للشهية ومنشط هضمي ومضاد لاحساس القيء والغثيان والتجشؤ.


شجرة جوزة الطيب: عرفت قبل التاريخ الميلادي، وكانت تستخدم كنوع من البهار، تعطي للأكل رائحة ونكهة لذيذة، واستخدمها قدماء المصريين دواء لآلام المعدة وعلاج غازات المعدة.
وتشتهر هذه الشجرة في جنوب شرق آسيا في مناطق اندونسيا وسيلان والهند.
ويبدأ جني ثمارها بقطع القشرة الإضافية وغمرها في ماء مالح، ثم تجفيفها، وهكذا تبقى محتفظة بصفاتها المعطرة لتباع في الأسواق كاحدى التوابل، كما تدخل في تركيب بعض الأدوية والمشروبات، التي تساعد على هضم الطعام.


نبات القرفة ذو الاصول الآسيوية : عرف في الصين وسيلان ويحظى بأهمية كبرى في المطبخ.
وقد استخدمت القرفة في الماضي لمكافحة الصلع من خلال طحنها ومزجها بالملح والبصل لتهيئة لصقة توضع على الرأس في مكان الشعر المتساقط، غير ان استعمالها الأعم والأكثر شيوعا كان وما زال لإضافة النكهة على بعض الأطباق والحلويات.
من الناحية الصحية تعتبر منظما لعمليات الهضم الى الحد الذي دفع بعلماء التغذية في فرنسا الى إطلاق اسم «صديق الجهاز الهضمي» عليها. ومن نصائح الجدات، غلي مسحوقها على نار خفيفة، وإضافة السكر اليها وشربها كما هي أو من خلال إضافتها إلى الكراويا، أو الجوز المبشور أو جوز الهند بشكل يزيد من قيمتها، خاصة عقب الاستحمام.
كما أنه ليس هناك أي ضرر من كثرة تناول هذا المنقوع. ومن المعروف أن مشروب القرفة الساخن المحلى بعسل النحل يساعد على مقاومة التقلصات المؤلمة بأنواعها المختلفة، مثل تقلصات المعدة أو تقلصات العضلات أو آلام الطمث و الولادة.
وقيل انها ايضا نافعة لتقوية الذاكرة، ويفيد استنشاق بخار الماء المغلي بالقرفة في طرد البلغم.


نبات الزنجبيل: وهو من نباتات المناطق الحارة، ويحتوي على زيت طيار له رائحة نفاذة وطعم لاذع. ويكثر استخدامه في بلاد الهند الشرقية والفلبين والصين وسري لانكا والمكسيك.
ويستعمل منقوعه قبل الأكل كمهدئ للمعدة وعلاج للنقرس، كما أنه هاضم وطارد للغازات.
وقد ثبتت فائدة الزنجبيل كموسع للأوعية الدموية، وزيادة العرق والشعور بالدفء وتلطيف الحرارة، وتقوية الطاقة الجنسية.
يستخدم أيضا كواحد من أهم التوابل في تجهيز بعض الأطعمة، خصوصا الدجاج، لمنحها نكهة مميزة. يضاف ايضا في بعض وصفات المربى والحلويات، وبعض المشروبات الساخنة كالسحلب والقرفة.


الكمون: أيضا أحد أشهر التوابل في العالم، وموطنه الاصلي مصر وتركستان، لكنه يزرع اليوم في مختلف مناطق حوض البحر الأبيض المتوسط، بما فيها ايران وباكستان والهند والصين وجنوب الولايات المتحدة الأميركية.
عرفه المصريون القدماء وأكتشفوا أهميته في التحليل والترويق والتنظيف فكانوا يقدمونه كهدايا للمعابد. وجاء الكمون في البرديات القديمة في أكثر من 60 وصفة علاجية.
منها علاج حالات الحمى والدودة الشريطية وعسر الهضم والمغص المعوي وطرد الغازات وكمضاد لكثرة الطمث، كما صنع المصريون من الكمون دهاناً مسكناً لألام المعدة واوجاع الروماتيزم والمفاصل ونزلات البرد ولشفاء الحروق.


القرنفل: نبات ذو رائحة طيبة ونافذة، يستخدم لعلاج العديد من الاعراض المرضية، كالضعف العام وإحماء الرحم البارد عند النساء وعلاج سلس البول وتخليص الكلى والمثانة من الالتهابات.
حيث انه يحتوي على زيوت طيارة بنسبة 20% فهو يعمل كمهدئ ومسكن لآلام الأسنان. يدخل في صنع الكثير من أنواع الحلويات وبعض الاطباق.


النعناع: واحد من النباتات التي تستخدم لإضفاء نكهة طيبة. فإلى جانب استعماله مع الشاي وفي بعض السلطات والمشروبات المنعشة في الصيف، له ايضا خاصيات صحية مهمة، فهو يحتوي على مواد تفيد في علاج مغص المعدة وتنقي الصدر من البلغم وتمنع الدوخة والصداع ومشاكل الربو والسعال.
 

um-hajar

New member
إنضم
11 مارس 2008
المشاركات
1,282
ورده

حمدلله علي السلامه ايه النور ده

معلهشي خليك وراء الحديد حتي يلين
 

um-hajar

New member
إنضم
11 مارس 2008
المشاركات
1,282
بنت اسكندريه

ايه التتبيلات دي كلها

عندي فكره شوفينا احنا كام و كل واحده تاخد تتبيله و نعتمد منهم واحده او اتنين
 

um-hajar

New member
إنضم
11 مارس 2008
المشاركات
1,282
اعماق

كلبوزه


انا منتظراكم ماتصحو بقي هو انتم مش بتشبعوا نوم

 

um-hajar

New member
إنضم
11 مارس 2008
المشاركات
1,282
يتصفح الموضوع حالياً : 2 (1 عضو و 1 ضيف) تحيا مصر

ام هاجر انتى فيين
انا الحمد لله بخير والبنات بخير الحمد لله

انا مشيت علي طول مابصدق الاقي الجو ينفع للخروج باخد الاولاد واخرج بدل مايطلعوا عينيا في البيت :blow: و يجبوا لي حول مع ان اعراضه بدات :busted_red::busted_red:
 
إنضم
9 مارس 2008
المشاركات
1,527



هجوووووووووووووور ............صباح الفل والياسمين

انا جييييييييييييت ونورت البييييييييييييت ههههههههههه
 
إنضم
9 مارس 2008
المشاركات
1,527
معاميكوووووووووو .............صباح التوحش والافتراس انت والقرش بتاعك ده الى بيخوفنى ..........يم يمى يمى
 

um-hajar

New member
إنضم
11 مارس 2008
المشاركات
1,282
انا صحيت اهه يا ام هاجر
صباحك فل
ممكن اسئل هاجر كام سنه ,,,,,,,,,,,,, عندى عريس

صباح الفل يا اعماق


انا زعلانه بقي انا عماله اتكلم عنها و عن سنها و عن مواهبها علشان الاقي عريس و انت عندك ومش بتقولي
عموما يا ستي هي 7 سنين و عندها مواهب كبيره في تسريحات الشعر والرسم والالوان هههههههههههههه
 
الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.
أعلى