السلام عليكم
اليوم مصقعة مصرى
المكونات : باذنجان رومى + ثوم + زيت + عصير طماطم + خل+ فلفل اخضر
الطريقة :
1- نحمر البذنجان بعد تقطيعة شرائح متوسطة ونزع القشرة السمراء ونتركة على ورقة زبدة حتى نخف الزيت منة
2- نضع قليل من الزيت فى صنية مناسبة ونصفر الثوم ثم نضيف الخل وعصير الطماطم والفلفل الاخضر المقطع ونتركها حتى تنضج ونضع الملح والكمون
3- نضيف كوب ماء ثم نرص الباذنجان فى الصنية ونتركها قليلا على النار حتى تتشرب
وبالهنا والشفا
ملحوظة : يمكنكم اضافة عصاج لحمة مفروم بين طبقات الباذنجان فى الصنية