عين تخشى الله
New member
- إنضم
- 17 أكتوبر 2010
- المشاركات
- 1,099
انا حبيت انقل لكم معلومه سمعتها من دكتور عادل عبد العال فى التليفزيون ان الارز لا يسمن اذا انطبخ بطريقه صحيه لان الخبز من صنع الله ولكن الخبز والمكرونه والمخبوزات من صنع الانسان فهم يسمنون بشكل زايد
وعن تجربتى الشخصيه اكل الارز المسلوق مع الخضار او السلطه يشبع كتير وفى نفس الوقت يكون قليل فى سعراته الحراريه
اقولكم ازاى بعمل الارز المسلوق
انتو تجيبو فنجان او فنجانين ارز وتحطوهم بالاناء وتزودى عليه ميه كتير
وتحطيه على النار وتستنى لما يغلى شويه لما تحسى انه بدا ينزل النشا اللى فيه وميه السلق يغلظ قوامها وبعد كده تصفيه من الميه دى بمصفاه وتشطفيه يعنى زى طريقه سلق المكرونه كده وبعدها تحطى على الارز ملح وتحطيه تانى على النار حتى يكمل نضجه على نار هادئه بدون وضع اى زيت او سمن
ملحوظه
اولا لما تشطفى الارز لابد ان لا يكون قد اكتمل سواه فى السلق
ثانيا لا تغطى الارز اثناء سلقه حتى لا يكب الميه على الموقد
ثالثا لابد ان تغطى الارز اثناء التسويه الاخيره على نار هاديه
وبالهنا والشفا
وعن تجربتى الشخصيه اكل الارز المسلوق مع الخضار او السلطه يشبع كتير وفى نفس الوقت يكون قليل فى سعراته الحراريه
اقولكم ازاى بعمل الارز المسلوق
انتو تجيبو فنجان او فنجانين ارز وتحطوهم بالاناء وتزودى عليه ميه كتير
وتحطيه على النار وتستنى لما يغلى شويه لما تحسى انه بدا ينزل النشا اللى فيه وميه السلق يغلظ قوامها وبعد كده تصفيه من الميه دى بمصفاه وتشطفيه يعنى زى طريقه سلق المكرونه كده وبعدها تحطى على الارز ملح وتحطيه تانى على النار حتى يكمل نضجه على نار هادئه بدون وضع اى زيت او سمن
ملحوظه
اولا لما تشطفى الارز لابد ان لا يكون قد اكتمل سواه فى السلق
ثانيا لا تغطى الارز اثناء سلقه حتى لا يكب الميه على الموقد
ثالثا لابد ان تغطى الارز اثناء التسويه الاخيره على نار هاديه
وبالهنا والشفا