مرحبآ !

من خلال التسجيل في صفحات نسوة يمكنك ذلك من المشاركه وتبادل الآفكار الأيحابيه مع زميلاتك

آشتركي معنا الآن !

عزومة على كشك تفضلوا عندى

الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.

m.k.sanad

New member
إنضم
5 يوليو 2008
المشاركات
182
الســــــــلام عليكــــــم
عملة عزومة اليوم عندى بطة بلدى وحيرانة اعمل عليها اية فكرت فى الكشك وقلت اعزمكم معانا فتفضلوا بالهنا والشفا

المكونات : من 3 الى 4 ملعقة دقيق - شربة دسمة - 3بصلة وسط - نصف كوب ارز - 2 كوب لبن - ملح وفلفل- زيت لتحمير البصل .
الطريقة : 1- يوضع مقدار من الشربة على النار ويضاف له الارز بعد غسلة وعندما يدخل الارز فى النضح يضاف له اللبن .
2- حتى يكتمل نضج الارز نحمر البصل فى الزيت عندما يبدا فى الاصفرار نأخذ منه كمية مناسبة مع قليل من زيت التحمير ويضاف الى الحلة التى بها الارز واللبن والشربة وترك باقى البصل ليحمر وينشل من الزيت ويترك فى طبق على جنب حتى نجمل بة الاطباق .
3- نذيب الدقيق فى الماء جيدا ولا نترك فية اى شىء متحجر ثم يضاف الى المقادير السابقة مع التقليب المستمر حتى لا يحدث بة تجمدات صغيرة مع اضافة الملح والفلفل وعندما ينضح الخليط ويعرف عندما تتذوقى طعمة فلا تجدى اثرا للدقيق به هنا يكون قد نضج مع ملاحظة ان يكون الكشك قوامة مناسب لا يكون غليط لانه عندما يهدأ عند غرفة يتماسك وان حدث وثقل منكى اضيفى له قليل من الشربة او اللبن.

4- اغرفى الاطباق وجمليها بالبصل المحمر .

وبالهنـــــــــــــا والشفــــــــــــــــا
ملك فلاحة من الريف المصرى
 

نور1199

New member
إنضم
11 ديسمبر 2009
المشاركات
1,039
معليش اللبن هوا الحليب ولا اللبن الرايب ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
 

نورالنور2

New member
إنضم
20 ديسمبر 2009
المشاركات
259
واووووو تسلم ايديك
ممكن استفسار لو سمحتى كميه الشوربه اد ايه بالنسبه لنصف كوب رز يعنى مايكفى لنضجه او اقل شويه ممكن توضحى لى ياقمر وجزاك الله خير
 
الحالة
مغلق و غير مفتوح للمزيد من الردود.
أعلى