المقادير : عدد 4 سمكات بورى او بلطى متوسط الحجم
عدد 2 بصلة مقطعة شرائح + فلفل اخضر شرائح + طماطم شرائح
عدد 2 : 3 بطاطس مقطعة شرائح رقيقة + زيت
مكونات خلطة السمك : ثوم + فلفل اخضر + ليمون معصور + ملح + كمون + شطة حمراء
ا+ بهار سمك من عند العطار ( تطحن بالكبة جيدا )+ مكعبات طماطم صغيرة
الطريقة : 1- ينظف السمك جيدا ويتبلة بالخلطة السابقة من الداخل و الخارج ويترك فى مصفة حتى
نجهز الصنية .
2- ندعك البصل بباقى خلطة السمك ثم نحضر صنية مناسبة يرص بها البطاطس الشرائح ثم
البصل ثم الطماطم ثم السمك وترش بالزيت من الوجة مع عصير ليمون ونصف كوب ماء
ثم تدخل الفرن حتى تنضج ويدورد وجهها.
تقدم مع ارز السمك
عدد 2 بصلة مقطعة شرائح + فلفل اخضر شرائح + طماطم شرائح
عدد 2 : 3 بطاطس مقطعة شرائح رقيقة + زيت
مكونات خلطة السمك : ثوم + فلفل اخضر + ليمون معصور + ملح + كمون + شطة حمراء
ا+ بهار سمك من عند العطار ( تطحن بالكبة جيدا )+ مكعبات طماطم صغيرة
الطريقة : 1- ينظف السمك جيدا ويتبلة بالخلطة السابقة من الداخل و الخارج ويترك فى مصفة حتى
نجهز الصنية .
2- ندعك البصل بباقى خلطة السمك ثم نحضر صنية مناسبة يرص بها البطاطس الشرائح ثم
البصل ثم الطماطم ثم السمك وترش بالزيت من الوجة مع عصير ليمون ونصف كوب ماء
ثم تدخل الفرن حتى تنضج ويدورد وجهها.
تقدم مع ارز السمك
وبالهنـــــــــــــــــــــــا والشفـــــــــــــــــــــــــاء
فلاحـــــــــــة مـــــــــن الـــــــــــــريف المصــــــــــــــــــرى
فلاحـــــــــــة مـــــــــن الـــــــــــــريف المصــــــــــــــــــرى