مشاعر مجروحة
New member
- إنضم
- 16 سبتمبر 2010
- المشاركات
- 106
كيفكم مليكاتي الغاليات :32:
النهاردة عايزة اقولكو على فتة العدس الأصفر ممممممم كتير لذيذة جربوها وممكن تقدمي معاها اي طبق جانبي استيك لحم او دجاج فيليه بانيه المهم هي لحالها كفاية قدمي الي تحبيه معاها لو عايزة نيجي للطبق مباشرة
المقادير :
1/4 كيلو عدس أصفر
3 بصلات متوسطة
4 فصوص ثوم
2 حبة طماطم
2 حبة جزر
حبة بطاطس متوسطة
خل ابيض
زبدة مع زيت
ثوم مفروم
ملح وكمون وليمونة و قليل من الكاري
الطريقة:
هتجيبي القدر او الحلة اللي هتسوي فيها تحطي ماي وتقطعي البصل والجزر والبطاطس والطماطم وتحطيها على النار لحد ما تغلي تحطي كمون وعصرة الليمونة وتغسلي العدس وتصفيه وتضيفيه للخليط وتتركيه على النار تقريبا تلت ساعة وبعدين تحطي الملح وترفعيه من النار وتحطي الخليط في الخلاط الكهربائي تخلطيه زين وتصفيه كده ممكن ترجعيه على النار وتحمسي ثوم مع زبد وتضيفيه عليه ويتاكل لحاله او تعملي فته هتجيبي الخبز وتكسريه في صينية وترشي عليه رشة زيت وشوي فلفل اسود وتحطيه تحت الشواية وانتبهي لا يحترق يعني اقل من خمس دقايق وعلى ما يتحمص تجيبي قدر صغير تحطي شوية زبد مع زيت وتقلي بصلة مقطعة صغير مع ثوم مفروم بعد ما يصفرو حطي الخل الأبيض وضيفي قليل من اللكمون والملح والكاري وتزيدي بالعدس ما تخلي القوام تقيل لو تقلت خففيها بشوي ماي ولما تغلي كويس طلعي الخبز وزيديه بمرق العدس وغطيه لحد ما يتشرب الخليط
وبالهنا ليكم :32::9:
النهاردة عايزة اقولكو على فتة العدس الأصفر ممممممم كتير لذيذة جربوها وممكن تقدمي معاها اي طبق جانبي استيك لحم او دجاج فيليه بانيه المهم هي لحالها كفاية قدمي الي تحبيه معاها لو عايزة نيجي للطبق مباشرة
المقادير :
1/4 كيلو عدس أصفر
3 بصلات متوسطة
4 فصوص ثوم
2 حبة طماطم
2 حبة جزر
حبة بطاطس متوسطة
خل ابيض
زبدة مع زيت
ثوم مفروم
ملح وكمون وليمونة و قليل من الكاري
الطريقة:
هتجيبي القدر او الحلة اللي هتسوي فيها تحطي ماي وتقطعي البصل والجزر والبطاطس والطماطم وتحطيها على النار لحد ما تغلي تحطي كمون وعصرة الليمونة وتغسلي العدس وتصفيه وتضيفيه للخليط وتتركيه على النار تقريبا تلت ساعة وبعدين تحطي الملح وترفعيه من النار وتحطي الخليط في الخلاط الكهربائي تخلطيه زين وتصفيه كده ممكن ترجعيه على النار وتحمسي ثوم مع زبد وتضيفيه عليه ويتاكل لحاله او تعملي فته هتجيبي الخبز وتكسريه في صينية وترشي عليه رشة زيت وشوي فلفل اسود وتحطيه تحت الشواية وانتبهي لا يحترق يعني اقل من خمس دقايق وعلى ما يتحمص تجيبي قدر صغير تحطي شوية زبد مع زيت وتقلي بصلة مقطعة صغير مع ثوم مفروم بعد ما يصفرو حطي الخل الأبيض وضيفي قليل من اللكمون والملح والكاري وتزيدي بالعدس ما تخلي القوام تقيل لو تقلت خففيها بشوي ماي ولما تغلي كويس طلعي الخبز وزيديه بمرق العدس وغطيه لحد ما يتشرب الخليط
وبالهنا ليكم :32::9: